
Modern logistics base
Our logistics base along with specialized refrigerated vehicles is able to meet strict quality requirements for storage and transport, set by our customers. Our mushrooms hit the shelves of shops and supermarkets in many cities in the country and abroad.

GLOBALGAP certification
Under the terms of the Cooperative’s quality policy as well as Agricultural Policy each producer is obliged to keep books on mushroom cultivation and regularly update them with the dates of technological treatments and procedures which were applied as well as harvest and delivery dates.

Highest quality mushrooms
We offer the highest quality mushrooms. SPGJ brings together producers with long-standing traditions of growing mushrooms.
Świeżo zebrany grzyb możemy przez kilka dni śmiało przechowywać w lodówce. W przypadku odmiany białej będą to maksymalnie 4 dni, podczas gdy odmiana brązowa zachowa świeżość aż przez 6 dni. Dłuższe przechowywanie pieczarki wymaga zastosowania procesów zamrażania, suszenia, marynowania lub konserwowania.
Pieczarka, podobnie jak inne grzyby, zawiera sporo białka, jest bogata w błonnik, ale także witaminy (!), mikroelementy. W pieczarce znajdziemy więc: szerokie spektrum witamin z grupy B, prowitaminę D, fosfor, potas, żelazo, miedź, selen. Pieczarki mogą być dla nas dodatkowym źródłem energii, dostarczać – obok innych produktów składników niezbędnych do prawidłowego metabolizmu, do funkcjonowania naszego organizmu.
Polska znajduje się na drugim, po Holandii, miejscu wśród producentów w Europie. Wg szacunków branży grzybów uprawnych, co czwarta pieczarka spożywana na naszym kontynencie została wyprodukowana właśnie w Polsce!
Dlaczego warto skorzystać z naszej oferty
- Jesteśmy na rynku grzybów od 2000 roku.
- Szybko reagujemy na potrzeby klienta.
- Zapewniamy naszym producentom środki do produkcji od certyfikowanych dostawców podłoża oraz okrywy.
- Współpracujemy z dostawcami środków do produkcji grzybów dla naszych członków w celu uzyskaniu dobrych warunków handlowych oraz kontroli i dbania o jakość grzybów.