Shot

Moderne Logistikbasis

Wir sind in der Lage, große Chargen von einem einzigen Produkt in kurzer Zeit zu liefern. Wir sind spezialisiert auf den Großhandel der anspruchsvollen Kunden.

Shot

Zertifikate

Ein unabhängiges, freiwilliges System, um die Lebensmittelsicherheit für landwirtschaftliche Produktion zu gewährleisten.
Im Rahmen der Qualitätspolitik der Genossenschaft und der Agrarpolitik ist jeder Hersteller verpflichtet, Bücher der Pilzzucht zu führen, in dem die vereinbarten Termine von Behandlungen / (technologischen) Verfahren, Fristen und Liefertermine einschreiben werden müssen.

Shot

Höchste Qualitätspilze

Die Genossenschaft der Produzenten von Speisepilzen (GPS) bietet die höchste Qualität von Pilzen.

Świeżo zebrany grzyb możemy przez kilka dni śmiało przechowywać w lodówce. W przypadku odmiany białej będą to maksymalnie 4 dni, podczas gdy odmiana brązowa zachowa świeżość aż przez 6 dni. Dłuższe przechowywanie pieczarki wymaga zastosowania procesów zamrażania, suszenia, marynowania lub konserwowania.

Pieczarka, podobnie jak inne grzyby, zawiera sporo białka, jest bogata w błonnik, ale także witaminy (!), mikroelementy. W pieczarce znajdziemy więc: szerokie spektrum witamin z grupy B, prowitaminę D, fosfor, potas, żelazo, miedź, selen. Pieczarki mogą być dla nas dodatkowym źródłem energii, dostarczać – obok innych produktów składników niezbędnych do prawidłowego metabolizmu, do funkcjonowania naszego organizmu.

Polska znajduje się na drugim, po Holandii, miejscu wśród producentów w Europie. Wg szacunków branży grzybów uprawnych, co czwarta pieczarka spożywana na naszym kontynencie została wyprodukowana właśnie w Polsce!

Dlaczego warto skorzystać z naszej oferty

  • Jesteśmy na rynku grzybów od 2000 roku.
  • Szybko reagujemy na potrzeby klienta.
  • Zapewniamy naszym producentom środki do produkcji od certyfikowanych dostawców podłoża oraz okrywy.
  • Współpracujemy z dostawcami środków do produkcji grzybów dla naszych członków w celu uzyskaniu dobrych warunków handlowych oraz kontroli i dbania o jakość grzybów.